Многоцелеви врати

Стабилни стоманени врати, удовлетворяващи най-различни изисквания

Тези строителни елементи са изключително устойчиви и функционално безопасни благодарение на доброто качество на материала и прецизното производство. Поради това те се монтират като стоманени врати навсякъде, където се изискват стабилни врати: в еднофамилните и многофамилните къщи, а също и в индустриалния и търговския сектор, общественото строителство и селското стопанство.

Многоцелевата врата MZ на Hörmann: Стабилно качество

Доказалата се вече над четири десетилетия многоцелева врата за вътрешно и външно приложение е много стабилна, здрава и устойчива на атмосферни влияния. Доставяме я във вариантите еднокрила и двукрила и по желание със защитен изрязан отвор.

Изгодната външна врата. Изключително здрава. Много издръжлива.

Напълно готова за монтаж

Готовият за вграждане комплект врата с двустенно, усилено със стомана платно, е изцяло поцинкован (вкл. касата) и висококачествено грундиран с прахово покритие в цвят сиво-бяло (подобно на RAL 9002). Вратата MZ се предлага като еднокрила и двукрила. Тя се препоръчва също за занаятчийски предприятия, както и в селското стопанство.

Здравото платно

Двустенно, с дебелина 45мм, фалц от 2 страни. Дебелина на ламарината 0,9мм. С изолация от минерална вата и усилено със стомана. Оборудвано с 2 масивни стоманени осигурителни болта. Долен завършващ профил: с или без долен ограничител.

Каса с уплътнение

Ъглова каса с дебелина 2мм, обхождащо уплътнение от EPDM и долна, лесно отстраняваща се ограничителна релса. По желание: блок-каса с 3-странно EPDM-уплътнение.

Топлоизолация и шумоизолация

Пълнежът на платното и обхождащото уплътнение се грижат и за добрата херметичност, топлоизолация и шумоизолация. Стойности за изолацията при вратите без остъкление: Коефициент на топлоизолация: U=1,7W/m²K; Коефициент на шумоизолация: Rw прибл. 39 dB.

Многоцелева врата

Многоцелевата врата MZ на Hörmann: Стабилно качество

Предимства на многоцелевите врати

Двукрилата многоцелева врата се препоръчва преди всичко за занаятчийски предприятия и за селското стопанство.

   • готова за вграждане врата
   • за мазета и странични сгради
   • бараки за инструменти и хамбари
   • занаятчийски предприятия
   • селско стопанство
   • може да се използва за отваряне наляво/надясно
   • топлоизолация
   • шумоизолация