тел.: (02) 983 20 50, 0878 75 70 74, факс: (02) 981 60 30


Продукти

Нови врати и задвижвания


Товаро-разтоварни рампи

Товаро-разтоварни рампи

Със сгъваема част или подаващ механизъм в зависимост от изискванията.

Товаро-разтоварните рампи Hormann са интелигентните решения за прецизно компенсиране на височинните разлики между различните товарни нива на камионите и товарните площадки. С тяхна помощ товарът може да бъде внесен в камиона или изнесен от него с едно единствено хоризонтално движение.

Здравата стоманена конструкция с устойчива на усукване платформа изравнява безпроблемно дори и страничното наклоняване на на камиона при неравномерно товарене. Надеждната хидравлика с 2 подемни цилиндъра и един цилиндър за скосения ръб на рампата е подготвена за всякакви ситуации, лесна за управление и най-вече сигурна. Защото тези товаро-разтоварни рампи разполагат с автоматични клапани за аварийно стопиране, вградени в подемните цилиндри. Те подсигуряват рампата светкавично! Това е от голямо значение, в случай, че даден камион потегли преждевременно, при все още натоварена платформа. Един плюс: Товаро-разтоварните рампи Hormann са предварително окабелени и се доставят с подготвени за монтиране краища на кабелите за свързване на управлението и хидравликата.

Товаро-разтоварни рампи

Консултирайте се, коя система би била най-ефективното решение във Вашия случай.

Моля, обърнете внимание, че дължината на товаро- разтоварната рампа зависи от 3 фактора:
1. височината на товарната платформа на камиона
2. височината на товарната площадка
3. допустимият ъгъл на накланяне на използваното транспортно средство

Колкото по-дълга е товарната рампа, толкова е по-добър е ъгълът на накланяне!

Тип HLS-2 със сгъваема част

Стандартното решение HLS-2 с дълга 405 мм сгъваема част е подходящо за повечето товарни ситуации. Товаро-разтоварните рампи със сгъваема част HLS-2 са правилният избор дори и при много тежки товари, каквито са налице например в хартиената промишленост. При необходимост доказаната в практиката стоманено-шарнирна конструкция може да се достави и във вариант с номинално натоварване до 180 kN.

Този тип се отличава с широко оразмерени, изключително здрави шарнири. Благодарение на откритата конструкция на шарнирите на сгъваемата част, по тях не се натрупват замърсявания, напр. дървени стружки и други подобни.

Принцип на действие: След скачването на камиона се отваря вратата на халето. Електрохидравличната система издига платформата в най- висока позиция и автоматично разгъва сгъваемата част на рампата. След това платформата се спуска, докато сгъваемата част легне на товарната платформа на камиона. Сега можете да товарите и разтоварване сигурно и без прекъсване.

Товаро-разтоварни рампи

Тип HTL-2 с подаващ механизъм

Товаро-разтоварната рампа HTL-2 на Hormann се отличава с подаващ механизъм с дължина на подаване 500 или 1000 мм по избор. Плавното и точно до сантиметър подаване на механизма позволява максимално използване на товарната платформа на камиона. Това е особено важно при натоварени до края на платформата си камиони, при които е възможно само минимално припокриване. При товаренето и разтоварването на дълбоко замразени стоки се препоръчва използването на подаващ механизъм с дължина 1000 мм да става преди всичко в случаите, когато товарната рампа се монтира зад вратата, като например при системата DOBO дългият подаващ механизъм предлага достатъчна покриваща площ. Той е правилният избор и при странично товарене и разтоварване.

Плюсове: Подаващият механизъм се управлява целево с помощта на отделни командни бутони. След приключване на процеса по товарене/разтоварване товаро-разтоварната рампа се връща в изходната си позиция с подаването на един импулс.