Защитни врати

От стомана, също и с многобройни защитни функции

Вече десетилетия Hörmann произвежда изпитани защитни врати, каквито се препоръчват от експертите по сигурността, застрахователите и полицията. За инвеститорите и модернизаторите се препоръчва изгодната защитна врата KSi 40. Тя е подходяща не само за входа на мазето, но също и за входове към съседни сгради и задния вход към гаража.

За още по-голяма безопасност препоръчваме стоманените врати E-45 и E-55. Така дори и чувствителните търговски и индустриални области са защитени срещу влизане с взлом (WK2 до WK 4). Тези врати се предлагат също и с многобройни функции за защита от пожар, дим и шумове.

Защитната врата KSi на Hörmann: Изпитано качество и сигурност

Изпитана сигурност

Защитната врата KSi на Hörmann разполага с няколко ключалки и е защитена от пробиване на патрона.

Надеждно заключена в няколко точки

Блокираща система с вградена секретна брава с дръжка и топка съгласно DIN 18251 и две допълнителни стоманени резета.

Защита от изтегляне и пробиване

Защитна гарнитура от дръжка и топка съгласно DIN 18257 (клас ES1) със защита от изтегляне. Елоксиран алуминий, по желание благородна стомана с ефект „четка“. Патрон съгласно DIN 18252 PZ-2-BS със защита от пробиване. Три ключа, удостоверение за резервен ключ.

Насилственото повдигане с лост е невъзможно

Благодарение на масивния стоманен болт от страната с пантите.

Стабилното платно

Двустенно, с дебелина 40мм, дебел фалц от трите страни, двустранно стоманена ламарина (0,8мм), обхождаща усилваща рамка, залепена по цялата площ вложка от минерална вата. Долен завършващ профил: двойно маншетно уплътнение с полуобъл алуминиев праг.

Предимства на многоцелевите врати

Двукрилата многоцелева врата се препоръчва преди всичко за занаятчийски предприятия и за селското стопанство.

   • готова за вграждане врата
   • за мазета и странични сгради
   • със защита срещу взлом
   • топлоизолация
   • шумоизолация
   • климатичен клас III

Много качества в една врата

Тази защитна врата предпазва също от студ и шум.
Коефициент на топлоизолация: U = 1,7W/m² K
Коефициент на шумоизолация: Rw прибл. 32dB (при спускащо се подово уплътнение).
Освен това вратата KSi съответства на високите изисквания на климатичен клас III (група натоварване S) и е изпитана съгласно RAL-RG 426.

По-голяма сигурност около Вашия дом. Дръжте престъпниците 4 резета по-далеч

И Вие ли все още имате стара външна врата на мазето, която престъпниците могат да „разбият“ незабелязано за секунди? Веднъж отворената врата на мазето отваря и цялата къща. Осигурете и задния вход на Вашия дом със защитната врата KSi на Hörmann.

Каса с уплътнение

Ъглова каса с дебелина 1,5мм, уплътнение от EPDM от три страни и полуобъл алуминиев праг с двойно маншетно уплътнение. Лесен монтаж със заварени анкерни дюбели за зидария. По желание с обхождаща каса.

Защитена от ръжда

Изработена изцяло от поцинкована стомана и допълнително грундирана с прахообразно покритие в бяло (подобно на RAL 9016). Това е висококачествена дълготрайна защита.

Варианти на касата

 • Ъглова каса (стандартно)
 • Обхождаща каса
 • Блок-каса
 • Каса за модернизация

Лесно модернизиране

Откачете старото платно, след това фиксирайте с дюбели касата за реконструкции към наличната каса и поставете новата врата KSi. Компетентният специалист на Hörmann ще Ви консултира с удоволствие.